Vadászgatunk, vadászgatunk?

Bizony-bizony, és már hacsak megint valami érdekes új dolog nem jut eszembe, tényleg nem fájdítom – sajdítom a szíved az október 9-i szarvasgomba vadászatig.
 
Demeter Csabi barátom egy SZUPER DÍJAT ajánlott fel a győztes kutya tulajdonosának (bár én inkább a barátjának szót szívesebben alkalmazom ez esetben). Egy DUPLA(!) Magnum (3 l) dedikált XY-t. (Hé, ez már tényleg nem semmi, ha a Pukli kutyám már teljesen „kész” kereső lenne, tuti benevezném!)
 
Asszem már mondtam, hogy ha valakinek kedve és ingerenciája támadt ezen kiváló elfoglaltság (mint a keresés) iránt, október 8-án este a Lovas étteremben, illetve 9-én a helyszínen jelentkezhet az őszi keresőkutya kiképző tanfolyamra.
 
Kiváló barátom, Vasteleky-Einbeck Péter, a vakvezető kutyák országos egyesületének kiképzője fogja a tanfolyamot tartani és bővebben tőle lehet majd infókat is gyűjteni ezzel kapcsolatban.
 
Telefon: 0670 3 777 222
 
Küldök még egy utolsó szarvasgombás receptet, hogy addig is tudd kedvesed vágyát fokozni … na nem úgy, csak a rendezvény vonatkozásában.
 
 
Vanília fagylalt vörös szarvasgomba öntettel:
 
Az alább ismertetett édesség nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Különleges aromájával méltó befejezése lehet a legkülönlegesebb ételsornak is. 
 
Hozzávalók:  1 liter kész vanília fagylalt, 100 gram áfonya jam, 20 gram vaj, 150 gram vörös szarvasgomba frissen, vagy mélyhűtve 
 
Elkészítése: A szarvasgombákat felszeleteljük. (Ha mélyhűtöttet használunk, a felengedésre elég 20 perc.) A vajat egy lábosban felolvasztjuk - vigyázni kell, mert könnyen megég - beletesszük a felszeletelt gombát, és lassú tűzön néha kevergetve, fedő alatt 15 percig pároljuk. Ezután hagyjuk kihűlni, majd turmixgépen leturmixoljuk a gombát, amit ezután szitán átszűrünk. A leturmixolt, átszűrt gombát az áfonyával összekeverjük. A fagylaltot kelyhekbe adagoljuk és leöntjük az elkészített szósszal.
 
Tipp: A fenti módon elkészített öntet nemcsak édességek mellé adható. Kínálhatjuk szárnyas- és vadhússültek mellé, úgy hogy felezett körtebefőttet helyezünk a hús mellé, és ezt öntjük le a szósszal.
 
 
Üdvözlettel:
 
Gál Gábor
Vendéglősmester
+36 30/ 955 21 80

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasetterem.blog.hu/api/trackback/id/tr722309505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása