Pacalleves recept
2010.01.06. 11:27
Pacalleves füstölt hússal és szarvas kolbásszal!
Marhacsontból egy jó tartalmas húslevest készítünk. Ha megfőtt, leszűrjük, csak a levére lesz szükségünk.
Egy fazékba rakjuk az előfőzött csíkozott pacalt, a vastagabb csíkokra vágott füstölt húst, egy fej vöröshagymát, 2-3 darab babérlevelet, 4-5 szem borókabogyót, egész köményt, pár cikk fokhagymát és a húslevessel felöntve jó puhára főzzük, vigyázva, hogy mindig csak gyöngyözve főjön. Közben belerakjuk a karikára vágott füstölt szarvaskolbászt.
Füstölt szalonna zsírján, vöröshagymával, fokhagymával zsemleszínű rántást készítünk és ezzel sűrítjük a levest. A végén tejfölt adunk hozzá, jól átforraljuk, egy pici ecettel vagy citrommal savanyítjuk.
Házi fehér kenyérrel és erőspaprikával tálaljuk.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.