Február

2010.02.16. 13:19

Hello, mindenki!

Harmincadikán megmérkőztek henteseink a szilvásváradi Lovas étterem és az egri Zsálya bisztró díjaiért. A hangulat igen jó volt, majdnem reggel mentünk haza! Kiváló szalámik, disznósajtok, kolbászok, kocsonyák és házi pálinkák versenyeztek a közönség elismeréséért. Jó buli volt! Jövőre biztosan megrendezzük újra.
 
 
Egy mozgalmas hetet tudhatunk magunk mögött ismét. Épült-szépült az egri új üzlet, a Hotel Aqua és az étterem, a Zsálya bisztró.
 
Egy kis ízelítő a látványtervből. (Katala Stúdió! Király!)
 
 
 
Szombaton egész nap fociztunk a téli kupákban – a legfontosabb meccseket hoztuk is az Egerszalókiak ellen, így már 5 ponttal vezeti a Lovas étterem csapata a tabellát. Hajrá, fiúk! Csak így tovább a megkezdett lenini úton.

 
Szombaton egyébként Ruprecht Laci séf barátommal és Hernyák Tomi etyeki borász barátommal „átfőztük az estét” – na, jó, megkóstoltuk közben a „főzőbort” is, Lőrincz Gyuri 2006-os Örökkéjét – készülvén a vasárnapi „Az év bortermelője” díjátadó gála díszétkezésére.
 
Mint már említettem, nagy megtiszteltetés érte a Lovas éttermet, mivel felkértek bennünket, hogy a budapesti Hotel Corinthia-ban a díszétkezés egyik fogását készítsük el Lőrincz Gyuri barátunk tiszteletére.
 
Ha már mi, akkor szilvásváradi pisztráng természetesen. Egy szilvásváradi, füstölt és marinírozott pisztráng filét készítettünk, édeskömény royallal, mandula habbal és citrusos zeller salátával, melynek nagy sikere volt. (Legalább is a vendégek szembe dicsértek bennünket). Ami ugyan lehetett udvariasság is, de a borászok szerint az eddigi gálák közül a legszebb menüsort az idén készítették!
 
Szép volt Rupi!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasetterem.blog.hu/api/trackback/id/tr231763064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása