Hentesek találkozója
2010.01.06. 12:10
„Falusi” hentesek találkozója és zamatos „házi” pálinkák vetélkedője
„A disznótoroknak, lakomáknak télen van az ideje, mert ilyenkor nem romlik meg a hús és nem savanyodik meg a menyasszony.”
Mielőtt besavanyodnánk a szomorú téli hétköznapokba!
Csapatok, baráti társaságok, önkormányzati „válogatottak” jelentkezését várjuk
2010. január 30-án
a szilvásváradi Lovas étteremben megrendezésre kerülő téli búfelejtő napra.
Versenyt hirdetünk hat kategóriában:
1. Helyben feldolgozott hentes termékek (Nem csak disznóból lehet elkészíteni, hanem pl. vadakból stb.!)
2. Már kész hentes termékek versenye – füstölt, pácolt, érlelt, szárított stb (nem csak disznóból lehet elkészíteni, hanem pl. vadakból stb.!
3. Kocsonya főző verseny (lehet ez is késztermék)
4. Hurkatöltő gyorsasági verseny
5. Csontozó gyorsasági verseny
6. „Házi” pálinkák vetélkedője
Reggel egy hangulatalapozó disznóvágással kezdjük a napot, közös reggelizgetés (sült velő, vér, hagymás rántotta, forralt bor, pálinka, betegeknek, gyerekeknek tea)
Délelőtt: - Termékek előállítása, feldolgozás
- Csontozó verseny
- Hurkatöltő verseny
- Kocsonyafőzés
- Pálinka bírálat
- Késztermékek kiállítása, kóstoltatás, bírálat
Délidőben: - Közös ebéd: - Orjaleves
- Hurka, kolbász
- Toroskáposzta
- Mákos bobojka
Délután: - Pásztorhús válogatás a legkiválóbb termékekből, bemutató és vásár
- Mediterrán sonkák, szalonnák és kolbászok kóstolója és vására a „Sonkástól”
- Sándor Tamás Bükki manufakturájából kézműves sajtok bemutatója és vására
- Borpiac
- További zsűrizések, termékek kóstoltatása a nagyközönség felé
- Eredményhirdetés és díjkiosztás. A versenyben mind a hat kategóriában
értékes díjakat osztunk ki a versenyszámonként elért első három helyezett
között.
Este 19 órától buli kifulladásig.
Az esti menü:
Folyékony beléptető rendszer (pálinkabár, forralt bor, falatkák, krémek stb.)
Kocsonya kóstoló
Töltött káposzta jó sok füstölt hússal, kolbásszal egybefőzve
Sültek disznóvágás után, jó ízesen, ahogy mi készítjük
Fügés-epres mascarpónés süti
Zenefelelős a Morzsi duó.
Asztalfoglalás szükséges: tel: 36/564-057, 30/9552-180,
Részvételi feltételek:
- a versenyen való részvétel feltétele az előzetes jelentkezés
- A déli ebédre és a reggelire szintén kérnénk előzetesen az igényeket leadni.
- Az esti bulira előzetes bejelentkezés alapján tudjuk regisztrálni a résztvevőket. Asztalfoglalás szükséges. Részvételi díj: 4.500,- Ft/fő.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.