Pacalleves recept

2010.01.06. 11:27

Pacalleves füstölt hússal és szarvas kolbásszal!

Marhacsontból egy jó tartalmas húslevest készítünk. Ha megfőtt, leszűrjük, csak a levére lesz szükségünk.

Egy fazékba rakjuk az előfőzött csíkozott pacalt, a vastagabb csíkokra vágott füstölt húst, egy fej vöröshagymát, 2-3 darab babérlevelet, 4-5 szem borókabogyót, egész köményt, pár cikk fokhagymát és a húslevessel felöntve jó puhára főzzük, vigyázva, hogy mindig csak gyöngyözve főjön. Közben belerakjuk a karikára vágott füstölt szarvaskolbászt.

Füstölt szalonna zsírján, vöröshagymával, fokhagymával zsemleszínű rántást készítünk és ezzel sűrítjük a levest. A végén tejfölt adunk hozzá, jól átforraljuk, egy pici ecettel vagy citrommal savanyítjuk.

Házi fehér kenyérrel és erőspaprikával tálaljuk.


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasetterem.blog.hu/api/trackback/id/tr851651145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.