Libalakoma receptek

2010.11.24. 10:52

 

Libalakoma receptek!

 
Libamájjal töltött libacomb cukkínis lecsós karikaburgonyával
 
Hozzávalók 4 személyre:
4 db libacomb
40 dkg libamáj
2 db cukkíni
40 dkg vöröshagyma
20 dkg tv-paprika
20 dkg paradicsom
4 ek paradicsompüré
60 dkg burgonya
1 fej fokhagyma
ízlés szerint só, bors, pirospaprika
 
 
Elkészítés:
Fogod a libacombokat és szépen megtisztítod és letokozod, éles késsel a bőre alá vágsz és betöltöd az ujjnyi vastagra szeletelt libamájat. Só, bors és egy kis fokhagyma és mehet a tepsibe. A zsiradékot és a vizet se feledd róla! Addig ki ne vedd, amíg ropogós pirosra nem sült!
Közben elkészítheted a házi lecsót, cukkínivel, ahogy azt kell. Mielőtt felteszed, ropogósra sütütt karikaburgonyát kínálj hozzá! S ne feledd, hogy mindenhez jó vörösbor dukál!
 
 
Szilvás libamell szilvás galuskával
 
 Hozzávalók 4 személyre:
4 db libamell
30 dkg friss szilva
1 üveg szilvalekvár
4 db tojás
80 dkg liszt
só, bors ízlés szerint
némi zsiradék
4 cl konyak
3 dl tejszín
 
Elkészítés:

A libamellet megtisztítod, a húsát éles késsel felszúrod és a friss szilvával tömködöd. Sóval, borssal bedörzsölöd és vízzel, zsiradékkal a sütőbe teszed, majd lassú tűzön piros ropogósra sütöd. Még ez készül elkészítheted a galuskát, melyhez bekeveréskor szilvalekvárt teszel, s utána kiszagatod, mint mindig. A mártásba kell lekvár, tejszín és a jó konyak. Összeforr és így együtt teszed fel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasetterem.blog.hu/api/trackback/id/tr752469883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása