Szarvasgomba vadászat 2010

2010.08.12. 11:03

 

Szarvasgomba vadászat - Szalajka-völgy - Szilvásvárad

 
Tombol a nyaralási idény, mely idén az időjárás tekintetében nem kényeztette túlzottan el az üdülni vágyókat. Mi is a családdal nekivágtunk a magyar tengernek, de sajnos korábban haza kellett jönnünk, mivel viharban még az amúgy is imádott Balatonunknál sem sokat lehet csinálni pici gyermekkel.
 
És hogy miért mondtam ezt el?
 
Mert, hogy ez az időjárás a mezőgazdaságot sem segítette, ellentétben a gombák fejlődésével. Rekordtermés volt július végén és augusztus elején tinórából valamint rókagombából. Betáraztunk belőle szépen!
 
De a legfontosabb, hogy ígéretes szüretre van kilátás szarvasgombából is. Kemény, nagy érett gombákat gyűjtünk már most is, és ami biztató, hogy az illata is kezd már megjönni. Én már párszor bereggeliztem belőle egyszerű omlett kíséretében.
 
Összességében egy kitűnő szarvasgomba vadászatnak nézünk elébe idén október 9-én.
 
 
Hasonlóan a korábbi évekhez idén is lesz falusi reggelizgetés, keresőkutyák országos versenye, ültetvénybejárás, szarvasgomba termékbemutató és vásár illetve az Egri Reform Séf Club ételeivel és az „egri borvidéki válogatott” italaival barátkozhatunk a délután és az este folyamán.

 

 

És ami még nem volt:
  • amatőr szakácsok szarvasgomba ételkészítési versenye
  • ajándék szarvasgombás meglepetés az otthon maradt barátoknak
  • és ha kapitális méretű gombát sikerül találunk el is árverezzük azokat!
 
 
Jegyezd be a naptárodba! Október 9-én találkozzunk Szilvásváradon a Lovas Étteremben és töltsünk el egy kellemes napot a Szalajka völgyben, kitűnő ételek és italok Társaságában!
 
 
Helyfoglalás, Elérhetőségek:
Lovas Étterem Szilvásvárad
Szalajka-völgy
3348 Szilvásvárad
Tel.: (+36) 36/ 564 056
          +36 30 / 9552 180

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasetterem.blog.hu/api/trackback/id/tr442216511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása